А :: Б :: В :: Г :: Д :: Ж :: З :: І :: Й :: К :: Л :: М :: Н :: О :: П :: Р :: С :: Т :: У :: Ф :: Х :: Ц :: Ч :: Ш :: Ю :: Я
Приблизна ціна:

Вільхисупліддя (Alnifructus)

основні фізико-хімічні властивості: цілісна сировина:яйцевидні або довгасті супліддя вільхи (“шишки”) з плодоніжками або без них,лусочки або плоди; колір суплідь і гілочок темно-бурий або темно-коричневий;запах слабкий; смак в’яжучий;подрібнена сировина: шматочки плодоніжок, лусочок,осей суплідь різної форми і плоди-горішки, що проходять крізь сито з отворамидіаметром 10 мм; колір від світло-коричневого до темно-коричневого; запахслабкий; смак в’яжучий;порошок крупний: шматочки плодоніжок, лусочок, осейсуплідь різної форми, плоди-горішки та їх частини, що проходять крізь сито зотворами діаметром 2 мм; колір від світло-коричневого до темно-коричневого;запах слабкий; смак в’яжучий;

склад: вільхи супліддя.

Форма випуску. Супліддя.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають натравну систему та метаболічні процеси. Код АТС А16А Х10**.

Фармакологічні властивості. Супліддя вільхи містятьречовини дубильні (в тому числі до 2,5 % таніну), кислоту галову вільну,флавоноїди. Цей комплекс біологічно активних речовин має в’яжучу, дезінфікуючу,протизапальну, десенсибілізуючу і кровоспинну дію. Водні витяжки з суплідьвільхи сприяють зменшенню бродильних і гнильних процесів при хронічнихзахворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також епітелізації слизовихоболонок.

Показання для застосування. Гострі та хронічніентерити, ентероколіти, коліти, диспепсії.

Спосіб застосування та дози. 10 г (2 столові ложки)неподрібнених або (1 столова ложка) подрібнених суплідь вміщують в емальованийпосуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип’яченої води, закривають кришкоюі настоюють на киплячій водяній бані 30 хв, проціджують, залишок віджимають допроцідженого відвару. Об’єм відвару доводять кип’яченою водою до 200 мл.Дорослі приймають у теплому вигляді по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 30хв до їди. Діти, починаючи з 5 років, залежно від віку – від 1 чайної ложки до1 десертної ложки 2-3 рази на день за 30 хв до їди.2 фільтр-пакети вміщують у скляний абоемальований посуд, заливають 100 мл (1/2 склянки) окропу, закривають інастоюють 15-20 хв. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1 столовій ложці 3-4рази на день за 30 хв до їди. Діти, починаючи з 5 років, залежно від віку – від1 чайної ложки до 1 десертної ложки 2-3 рази на день за 30 хв до їди.Тривалість курсулікування визначає лікар з урахуванням характеру, ступеня тяжкості таособливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичногоефекту і переносимості препарату.

Побічна дія. Можливий розвитокалергічних реакцій при підвищеній індивідуальній чутливості.

Протипоказання. Індивідуальна чутливість добіологічно активних речовин, що містяться в лікарському засобі. Нерекомендується прийом препарату дітям до 5 років.

Передозування. Повідомлень щодопередозування препарату не надходило.

Особливості застосування. Перед вживанням відваррекомендується збовтувати.

Взаємодія з іншими лікарськимизасобами. Невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеномувід світла та недоступному для дітей місці. Приготовлену водну витяжку – упрохолодному (8-15°С) місці не більше 2 діб. Термін придатності

- 3роки
Переглядів: 673 Мітки препарату: разделРоздрукувати
А :: Б :: В :: Г :: Д :: Ж :: З :: І :: Й :: К :: Л :: М :: Н :: О :: П :: Р :: С :: Т :: У :: Ф :: Х :: Ц :: Ч :: Ш :: Ю :: Я