А :: Б :: В :: Г :: Д :: Ж :: З :: І :: Й :: К :: Л :: М :: Н :: О :: П :: Р :: С :: Т :: У :: Ф :: Х :: Ц :: Ч :: Ш :: Ю :: Я
Приблизна ціна:

Чебрецю трава (Thymi serpylli herba)

міжнародна назва: Thymus serpyllum;

основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина: шматочки листя,гілочок, стебел, суцвіть і окремі квітки зеленого, сірувато-зеленого,зеленувато-коричневого, бурувато-червоного і синювато-фіолетового кольору, щопроходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм. Запах ароматний. Смакгіркувато-пряний, злегка пекучий;порошок крупний: шматочки листя, гілочок, стебел, суцвіть і окреміквітки зеленого, сірувато-зеленого, зеленувато-коричневого, бурувато-червоногоі синювато-фіолетового кольору, що проходять крізь сито з отворами діаметром 2мм. Запах ароматний. Смак гіркувато-пряний, злегка пекучий;

склад: чебрецютрава.

Форма випуску. Трава.

Фармакотерапевтична група. Відхаркувальні препарати.Код АТС R05 CA18.

Фармакологічні властивості. Трава чебрецю містить олію ефірну (від 0,2 до 1,5%), флавоноїди, речовини дубильні та гіркі, камідь, кислоти тритерпенові(урсолова та олеанолова), солі мінеральні. Препарати чебрецю виявляютьвідхаркувальну, антибакте-ріальну, спазмолітичну та знеболювальну дію,заспокійливо діють на центральну нервову систему, стимулюють виділенняшлункового соку.

Показання для застосування:захворювання дихальних шляхів (ларингіти, трахеїти, бронхіти,бронхопневмонії);шлунково-кишкові захворювання, що супроводжуються секреторноюнедостатністю шлунка, атонією або спазмами кишечнику, метеоризмом.

Спосіб застосування та дози. 4 г (1 столова ложка) трави вміщують вемальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) кип’яченої води кімнатноїтемператури, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв.Охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, залишок віджимають допроцідженого настою. Настій доводять кип’яченою водою до 200 мл. Доросліприймають у теплому вигляді по 1/3 склянки 3-4 рази на день, за 15-20 хв доїди. Діти, старші 3 років, за рекомендацією лікаря, залежно від віку – від 1де-сертної ложки до 1/4 склянки 3-4 рази на день, за 15-20 хв до їди. Передвживанням настій рекомендується збовтувати.3 фільтр-пакетивміщують у скляний або емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) окропу,закривають і настоюють 15 хв. Дорослі приймають внутрішньо у теплому вигляді по1/3 склянки 3-4 рази на день, за 15-20 хв до їди. Діти, старші 3 років, зарекомендацією лікаря, залежно від віку – від 1 десертної ложки до 1/4 склянки3-4 рази на день, за 15-20 хв до їди.

Побічна дія. Не встановлена.

Протипоказання. Вагітність, гострі захворюванняпечінки танирок, індивідуальна чутливість до речовин, що містяться в лікарському засобі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відома.

Передозування. При передозуванні може виникнути нудота.

Особливості застосування. Приймають у теплому вигляді, за 15-20 хв до їди.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла танедоступному для дітей місці. Приготований настій – у прохолодному місці, небільше 2 діб.Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати після закінчення термінупридатності, зазначеного на упаковці
Переглядів: 1825 Мітки препарату: разделРоздрукувати
А :: Б :: В :: Г :: Д :: Ж :: З :: І :: Й :: К :: Л :: М :: Н :: О :: П :: Р :: С :: Т :: У :: Ф :: Х :: Ц :: Ч :: Ш :: Ю :: Я