А :: Б :: В :: Г :: Д :: Ж :: З :: І :: Й :: К :: Л :: М :: Н :: О :: П :: Р :: С :: Т :: У :: Ф :: Х :: Ц :: Ч :: Ш :: Ю :: Я
Приблизна ціна:

Печаєвський валідол-новийбез цукру (Pechayevskiyvalidol-novy free sugar)

хімічна назва: розчин ментолу в ментиловому ефірі кислоти ізовалеріанової25 %;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки від білого до білого з кремовимвідтінком кольору, з двоопуклою поверхнею; на поверхні таблеток допускаєтьсямармуровість;

склад: 1 таблетка містить валідолу - 60 мг; допоміжні речовини: манітол, натрію цикломат, повідон 25, магніюстеарат, аеросил.

Форма випуску. Таблетки для смоктання.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають на серцево-судинну систему.Різні комбіновані кардіологічні препарати. Код АТС С01Е Х.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Валідол чинить помірну рефлекторну судинорозширювальну(у тому числі, коронаророзширювальну) та седативну дію за рахунок подразненнянервових рецепторів слизової оболонки ротової порожнини. Стимуляція рецепторівсупроводжується індукцією вивільнення ендогенних фізіологічно активних речовин,які беруть участь у регуляції функціонування нервової та серцево-судинноїсистем. У пацієнтів з артеріальною гіпертензією чинить помірний нетривалийантигіпертензивний ефект. Дія препарату при сублінгвальному застосуваннірозвивається через 5 хв.Фармакокінетика.Фармакокінетичні дослідження валідолу непроводилися.

Показання до застосування. Функціональна кардіалгія, нейроциркуляторна дистоніяза кардіальним типом, легкі нетривалі напади стенокардії (у складі комбінованоїтерапії), неврози, істерія, нудота невротичного характеру, морська та повітрянахвороба (симптоматична терапія).

Спосіб застосування та дози. Таблетки тримають у роті доповного розсмоктування. Разова доза для дорослих - 1-2 таблетки; добова доза -звичайно 2-4 таблетки. При необхідності добова доза може бути збільшена.Тривалість лікування – до 7 днів.

Побічна дія. Рідко -незначна нудота, сльозотеча,запаморочення, короткочасна артеріальна гіпотензія, сонливість.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентівпрепарату, виражена артеріальна гіпотензія.

Передозування. Симптоми: проявляються у виглядібільш виражених побічних ефектів - артеріальна гіпотонія, нудота тазапаморочення. Лікування: відміна препарату. Зазначені явища звичайнопроходять самостійно.

Особливості застосування. При застосуванні препарату в складі комбінованоїтерапії нападів стенокардії у разі відсутності ефекту в перші 5 хв слідпризначати нітрати. Безпека та ефективність застосування препарату для лікування дітейвіком до 12 років не встановлена. При необхідності призначення препарату дитиніпотрібна попередня консультація лікаря-педіатра. Невідомо, чи потрапляє препарат в грудне молоко, тому від його прийомужінкам, які годують груддю, слід утримуватись.Необхідна обережність у перші години після прийому препарату при роботіз транспортними засобами або при роботі, яка вимагає підвищеної уваги, оскількиможливе запаморочення, сонливість і ослаблення швидкості психомоторних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Зменшує вираженість головного болю,зумовленого прийомом нітратів. Потенціювання седативного та антигіпертензивногоефектів можливе при одночасному прийомі з іншими психотропними та антигіпертензивнимизасобами, опіоїдними аналгетиками, засобами для наркозу та алкоголем.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світламісці при температурі від 8 °С до 15 °С. Термін придатності - 2 роки
Переглядів: 774 Мітки препарату: разделРоздрукувати
А :: Б :: В :: Г :: Д :: Ж :: З :: І :: Й :: К :: Л :: М :: Н :: О :: П :: Р :: С :: Т :: У :: Ф :: Х :: Ц :: Ч :: Ш :: Ю :: Я